Tefal Tavsiye Evinde yine bir lansmanla by Arda Türkmen serisini bizlere tanıtmak için sevgili Arda ile birlikte bizlerleydi....Tencereler ,tavalar, kek kalıpları tam bir seri by Arda Türkmen...Sevgili Arda ile Tefal'in ortak çalışması sonucunda; profesyonel mutfaklarda kullanılan malzemelerin ev mutfaklarına tasınması diyebiliriz aslında kısaca seri için.
Neden diyecek olursanız profesyonel mutfaklarda bizim evde yaptığımız gibi onda kızart ,sonra al tepsiye, at fırına olayı hem zaman, hem de malum bulasık ,dagınıklık ve zamandan dolayı pek mümkün olmaz.Genelde aynı malzeme ile hem ocak üstü pişirmesi hem de fırın pişirmesi yapılır.
İtiraf ediyorum benim eksikliğini mutfakta en cok cektiğim sey pişirdiğim kabı, fırına atamamaktı.Bazen oyle bir oluyor ki; mutfakta bütün ocaklar yanıyor,ortalık darmadağın ,bulasıklar dağ gibi ve ben ekstra bir kap daha kirletmek istemiyorum.Cabukluk hızlılık ve pratiklik açısından bana göre mukemmel bir seri by Arda Türkmen...Aynı kapla fırına atabilmek, aynı zamanda bana enerji tasarrufuda saglıyor.Çünkü pişirdiğim kap sıcak ve ekstra fırında ısınmasını beklemek ve eyvah et bekleyince ısı farkından dolayı, suyunu bıraktı mı kurudu mu stresini cekmek zorunda degilim artık :)
Tencereleri dahil kapaklarıyla birlikte fırına girebilen bu seride ,tencerede guveç keyfinide yasamak artık çok kolay...Kek kalıplarında yanlarında olan havalandırma delikleri ile de daha kabarık kekler,daha iyi pişmiş börekler,tartlar yapılabilecek bundan sonra.Kek kalıbı ,fırın kabı deyip gecmeyin.Bir yapısırsa,doğru dürüst ısıyı iletmezse, en güzel receteyi bile uygulamış olsanız bile aksilikler yasayabilirsiniz...
Arda ile fotograf cektirmeyi seviyorum açıkçası.O kadar güleryüzlü ve sevecen ki fotograflara zaten yansıyor bu sanırım:)
Tavsiye evindeki etkinlikler hep cok keyifli geciyor açıkçası...Hersey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve özenli....
Lansman sırasında sevgili Tefal ekibi her sorumuza tek tek cevap verdiler...
Arda mutfakta bütün hazırlıklarını kendi yaptı...
Kullandığı eti bile gelirken kendisi getirecek kadar önemsiyor ve seviyor işini...
Tavada nar gibi kızaran et ,biraz sonra kızartılan tavayla fırınla bulustu...
Pişen etimiz fırından çıkartıldıktan sonra dinlenmeye alındı...
Dinlenen et dilimler haline gelecek birazdan...
Pişen kestaneli pilavın üzerinde orta pişmiş lokum gibi bir antrikot...
Tavsiye evinde geçirdiğimiz bu harika günün tarif ve ayrıntılarını mutlaka izleyin arkadaşlar.Tefal ,Arda Türkmen ve Tavsiye evine evsahiplikleri için tesekkur ederiz :)
No comments:
Post a Comment