Uzun zamandır anlatmalı bir post hazırlamamıştım. Yoğun istek üzerine bu güzel bahar sabahında peçete transferini anlatmaya çalışacağım:)
Önce peçeteyi en ince katına kadar ayırıyoruz. Ben peçeteyi yapıştırma işine başlamadan önce zemine yoğun olmamak kaydıyla dekupaj tutkalından sürüyorum biraz. Böylece peçeteyi kaydırmadan istediğim yere sabitlemiş oluyorum.
Sonra içten dışa doğru peçeteyi yapıştırıyoruz. Hava kabarcıklarının olmamasına ve peçetenin buruşmamasına dikkat ediyoruz. Peçete çok ince olduğu için ıslanınca yırtılma riski artıyor. O yüzden çok dikkatli yapmak gerekiyor bu işlemi.
Dekupaj tutkalının ilk katı kuruduktan sonra bir kat daha sürüyoruz. O da kuruduktan sonra 4-5 kat vernikliyoruz. Ben sprey vernikleri tercih ediyorum. Çünkü döndüre döndüre bi sağdan bi solda, alttan, üsten, verevine her tarafı verniklenmiş oluyor:)))
Boy boy süt şişelerim mutfağımı süslüyor artık:)) İki tane peçete transferi süs şişesinin yanına bir de kırmızı üstü puantiyeli yaptım. Çok şirin oldular:))
Bu konu ile alakali daha detayli bilgi inceleyebileceginiz onerdigimiz bir web sayfasi : kastamonu kişlik tarhanayapimi
No comments:
Post a Comment