Friday, April 18, 2014

GELİN DAVETİ & DAVET SOFRASI







Bu hafta Nurlumutfakta`daki  davetimiz yöremizin güzel  adetlerinden  olan ,düğünden sonra gelin ve damat için özel yapılan gelin davetiydi.



Bu davet düğünden sonra gelin, damat ve onların ailelerininde katıldığı,aileleri birbirlerine kaynaştırmak için yapılan ve onların mutluluğunu kutlamak,paylaşmak  için yapılan davettir.En eski ve en keyifli adetlerdendir..






Davet hazırlıklarımız bir kaç gün önceden yavaş yavaş başladı..



İlk önce davetimizin eti marine edildi ve 2 gün üzeri kapalı olarak buzdolabında marine olması için bekletildi..Davetten bir gün önce börekler sarılarak hazırlandı ve dinlenmesi için buzluğa konuldu..Yaprak sarması sarılarak ,ertesi gün pişirmek için dolaba yerleştirildi..Zeytinyağlı kuru dolmalar ve zeytinyağlı enginar pişirildi ve dinlenmesi için buzdolabında yerini aldı..Ve en son yine bir gün önceden yapılması ve dinlenmesi gereken krem karamel,parfe ve cup cheesecakeler hazırlandı ve buzdolabına kaldırıldı..






Davet günü yapılacakların büyük bir kısmı bitmişti,o yüzden çok yorulmadık.



O gün sadece yeşillikler taze alındı ve salatalar ,mezeler hazırlandı..Hazırlanan yaprak sarması ,pişmesi için ocağa konuldu.



Davet masası kuruldu ve telkadayıflı kuşgözü tatlısı hazırlandı,taze taze pişmesi için fırına konuldu.Çiğ köftenin ön hazırlıkları yapılıp, akşama taze taze yoğrulması için buzdolabına konuldu.



Akşam üzeri etimiz marineden çıkarıldı,iyice süzüldü ve fırın torbasına konarak 3 saat sürecek olan pişirme serüvenine başlandı..Sebzeler sotelendi,üzerine kaşar koyularak,ikramdan önce fırına verilmek için hazırlandı.En son bademli pilav pişirildi ve dinlenmeye bırakıldı..



Evett!! 



Artık bütün yemeklerimiz hazır,hazırlıklarımız tamam..Sıra geldi,keyifle gelin damadımızı ve misafirlerimizi karşılamaya..







Menümüzde ise ne mi vardı??



Başlangıçlarda,kabaklı humus,portakal soslu zeytinyağlı enginar,kuru domates salatası,cevizli biber,pancarlı yeşil salata,zeytinyağlı kuru domates salatası,yoğurtlu patlıcan salata,peynirli kabak ızgara,tahinli ıspanaklı börek,çerkez tavuğu,tahin salata ve etli çiğ köfte..



Ana yemek olarak,kuzu tandır,karışık sebze tabağı,bademli pilav ve sarmısak soslu yaprak sarma..







Ve yine muhteşem final davet tatlıları ,çay ve kahve eşliğinde misafirlerimize ikram edildi..



Tatlı büfesinde ise, portakallı nescafeli krem karamel,bademli çikolatalı parfe,çilekli mini cheesecakeler ve telkadayıflı kuşgözü tatlısı vardı..Ve de telaştan unuttuğumuz ve mutfağın bir köşesinde ikram edilmeyi bekleyen çilek ve karadut tabağımız:((



Tabii ki en önemlisi yanında da keyifli bol sohbet..







AFİYET OLSUN..








Nurlumutfakta.blogspot.com

No comments:

Post a Comment