Sunday, May 11, 2014

İRMİKLİ BAKLAVA



irmikli baklava 1


irmikli baklava 2
Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı irmik

Sosu için:

5 tane yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1-2 damla limon suyu

Yapılışı:Yufkayı tezgah üzerine koyup fırça ile her yerine sıvı yağ sürüp irmik serpin.Yelpaze şeklinde büzüştürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip çıkartın.Sos için tüm malzemeleri çırpıp yufkaların üzerine eşit şekilde döküp fındık serpiştirin.Tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.Pişen tatlıyı fırından alıp soğuk şerbeti dökün.Şerbetini çekince dilimleyerek servis edin...






No comments:

Post a Comment