Thursday, May 8, 2014

Kakaolu Fındık Kremalı Kurabiye





Bu kurabiyeler de yine arşivde bekleyen tariflerden, yapalı 2 sene olmuş...

Önceki oturduğumuz yerdeki bir pastaneden aldığımız kurabiyeleri çocuklar sevince ben de benzer modelini yapmıştım:)





Kakaolu Fındık Kremalı Kurabiye

Malzemeler:


  • 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 adet yumurta

  • 1 fiske tuz

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • 250 gr + 1 kaşık un

  • 1/2 paket vanilin

  • arasına sürmek için kakaolu fındık kreması

Hazırlanışı: Yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın. Limon suyunu ekleyin, karıştırın. Unun bir kısmı, tuz ve vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ekleyin.Hamuru streç filme sarın, buzdolabında 1 saate yakın bekletin.

Az un veya nişasta serpilmiş tezgahta yarım cm.  kalınlığında açın.Kalıpla veya bardakla yuvarlaklar halinde kesin.Yuvarlakların yarısının da ortalarını daha küçük bir kalıpla veya krema sıkma aparatının ucu ile kesin. Ortası delik olan yuvarlakların üzerine çatalı kakaoya batırarak fazla bastırmadan şekiller verin.

Fırın tepsisine dikkatli bir şekilde şekillerini bozmadan yerleştirin.(İsterseniz ortalarındaki yuvarlakları çıkarmadan önce tepsiye aktarıp orada ortalarını kesebilirsiniz, böylece şekilleri bozulmamış olur. )170 derecede ısıtılış fırında 15-20 dk. hafif pembeleşene kadar  pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortaları delik olmayan kurabiyelerin üzerine kakaolu fındık kremasından sürüp,ortaları delik olanları üzerine yerleştirin.

Not: Kurabiye hamuruna un miktarını azaltıp yerine toz fındık, badem de kullanılabilir diye düşünüyorum...



 


No comments:

Post a Comment