Tuesday, May 13, 2014

PATATES VE HAVUÇ EŞLİĞİNDE İÇ PİLAV












patates ve havuc esli inde ic pilav 1


3 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan


3,5 su bardağı sıcak tavuk suyu


1 çorba kaşığı kuş üzümü


2 çorba kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı tuz


1 çay kaşığı karabiber


1/2 çay kaşığı tarçın


1 tatlı kaşığı toz şeker


½ adet tavuk HAŞLANIP UFAK PARÇALARA  BÖLÜNECEK 





YAPILIŞI


Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk  haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır


Tencereye sıvı yağ , tereyağı  ve yemeklik  doğranan soğanlar katılır, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu  ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte kavrulur, kaynayan 3,su  bardağı tavuk suyu ve yarım bardak sıcak su  ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir    3   dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte  en son  kısık ateşte pişer.haşlanan tavuk etleri ufak parçalara bölünür kelepçeli ktırılıralıbın en altına dizilir üzerine  kızartılan patates ve havuçlar yerleştirilir en son pişen pilav dökülür yerleştirilip hafif bastırılıp 200 derecede ısıtılmış fırında20 dakika  pişer

büyük bir serviis tabağına ters çevrilir demlenince servis yapılır.




No comments:

Post a Comment